*파리지엥 아파트먼트 리모델링 SABO Project creates family-friendly Sacha apartment in Paris

파리지엥을 위한 아파트 리모델링. 복층형으로 구성된 내부공간은 백색공간과 노출콘크리트(천장)을 바탕으로 심플한 인테리어를 제안한다.. 자작나무로 제작된 붙박이 가구 및 이동식가구는 가운데 위치한 원형계단의 인상적인 장면처럼 차가운 집안 내부 분위기를 풍부하게 연출한다. (원형계단 또는 목재로 제작) 

평면의 한계, 확장이 분리한 공간구조임에도 각 공간의 영역을 명확히 함으로써 확장된 거주공간을 구현하였다.

Peg-hole walls and a curved child-proof staircase are some of the quirky details inside this Parisian apartment, which SABO Project has overhauled for a young family with a baby on the way.


Set within a residential block in the city's fifth arrondissement, the Sacha duplex apartment had previously featured a series of "very dated" rooms upholstered in unattractive yellow fabric.

Removing all of the existing fixtures and furnishings, architecture and design studio SABO Project completely overhauled the space to make it more suitable and safer for its owners, a young couple expecting their first child.

The upper level is now a single open-plan space that accommodates the social areas of the home. Walls here and throughout the rest of the apartment are simply painted white, while the concrete ceilings have been left exposed.

In the dining area, floor-to-ceiling cabinetry crafted from birch plywood has been integrated into the walls, complete with curved notch handles.

"The owners are a young, hard-working couple that is also pretty laid back – so the idea of utilising a simple and humble material in a way that puts forward good custom design rather than ostentatious luxury was fitting," Alex Delaunay, founder of the studio, told Dezeen.

"The various situations in which birch plywood is used also brings a sense of cohesiveness throughout the apartment."

Cupboard doors have been omitted in some parts to reveal open shelving where small artworks, ornaments and books can be displayed.

Splashes of colour are provided by a couple of muted-green dining chairs and an exposed-bulb pendant lamp that dangles from the ceiling on red, blue and yellow wires.



from dezeen

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY