*레드하우스 [ Tsolakis Architects ] House Renovation

1955년도에 지어진 2층 주거가 새롭게 리모델링 됩니다. 평범한 기존건물의 구조와 공간을 새롭게 재구성, 3세대가 함께 살 수 있는 공동주거로 변경됩니다. 구조적 역활을 수행하는 내력벽과 바닥을 제외한 모든 부분이 철거되고 보편적인 기능성과 쾌적한 주거환경, 그리고 주변환경과 어울리는 주거공간을 디자인 합니다.

기존의 독립적인 4개의 입면은 다채로운 입면 디자인으로 연속된 장면을 연출, 고유한 캐릭터를 형성합니다. 특히 풍부한 색감은 인상적인 형태를 부각시키는 요소로 작용합니다.

In the center of P. Psychiko, a typical two-flat residence of 1955, is transformed into a 3-residences contemporary building. The reinterpretation of its functional and geometrical rules results in the transformation of both the building and its surrounding area. Τhe intervention is crucial. Only the structure of the building, as well as part of the external walls, are preserved, while all internal walls are demolished.

The existing flat division and the existing entrances are also canceled The interior organization of the new residences, the relation between them and the circulation around them is fully redesigned. The building does not have four independent facades any more. It looks like a sculpture, characterized by the continuity of its sides. A new red veil covers the building and unifies it.

The different volumes of the building point out its third dimension and create areas that are constantly changing due to light and shadow. This is a feeling that is also created by the shadows of the surrounding trees, which shape various spaces with diffident qualities. 

A dominant feature of the building is its color. Inside the quiet, green and tranquil environment of P. Psychiko, we aim to harmonize the building in its context but at the same time also to mark it. This way, the building is painted with earthy but vibrant colors: red, orange, blue-green. It is not just a building any more, it gains movement and life. It works as a living organism with the ability to provoke feelings and to influence the life of both its users and non-users.

Architects: Tsolakis Architects 

Location: Psychiko, Greece 

Category: Renovation 

Lead Architects: George Tsolakis, Maria Anthopoulou 

Area: 500.0 m2 

Project Year: 2018 

Photographs: Mariana Bisti 

Manufacturers: ALUMINCO, Baumit


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY