*유치원 인테리어 디자인 [ ELTO Consultancy ] Avenue Green Sheshan in Shanghai

상하이에 위치한 유치원 인테리어 컨셉은 집과 같이 편안하고 아늑한 거주공간 구현과 다양한 소통, 커뮤니티가 원활하게 이루어 질 수 있도록 보장하는 열린(공용)공간에서 찾을 수 있다. 자연스레 놀이를 통해 어울리고 교류하며 사회의 언어를 습득하게 된다.


Design vision and objective for this kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, we try to establish a socially interactive environment. We believe when a human being interacts in a creative environment, it will help to induce and cultivate emotional intelligence and mutual growth.

Designer responds to local conditions, envisioning how children and teachers will be using the space. When reaching out to the community, we explore daily interactions between children, teachers as well as parents. There is a café-liked facility for the purpose of interaction. It is an open area where parents can wait and rest, while children play around a slide. One of the features at this reception area is the backdrop wall with simple color-coat, which is used to protect children's works and showcase kindergarten's culture.

Interiors Designers: ELTO Consultancy 

Location: No. 2, Hedong Street, Chenfangqiao, Sheshan Town, Songjiang District, Shanghai, China 

Category: Interior Design 

Lead Architects: Chloe Liew 

Area: 6100.0 m2 

Project Year: 2019 

Photographs: Threeimages 

Manufacturers: Gerflor

The designer adopts wood and pale colors scheme in the space. This light combination scheme demonstrates and conveys a message of sustainability and environment-friendly concept and at the same time gives a sense of homely warm feeling. The designer intentionally makes the entire space into a huge toy, by placing a surprising curved slide in the center core of the reception waiting area. With this structure, it promotes children's curiosity and unearths their unlimited and self-initiated exploration mode. The designer also takes children's perception and feeling into consideration while dealing with design details and concept for kindergarten. As the slanted window structure being part and parcel of the building, the interior is highly geometrical which challenges the children's visual experience, while the rooms are arranged with a narrative-inspired twist. We also utilize the building natural phenomenon of sunlight into the interior space to create a sense of peacefulness and coziness.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY