*아트센터 [ Neri&Hu Design and Research Office ] Aranya Art Center

리조트를 방문하는 여행객들을 위한 커뮤니티 공간. 갤러리, 아트센터. 인상적인 첫인상을 만드는 외관과 대비되는 내부공간은 외부로 열린 개방형 원형극장을 통해 또다른 캐릭터를 생성한다.

물을 모티브로 형상화한 중정형 원형극장은 원형램프를 통해 내부에 위치한 갤러리 및 유틸리티와 연결된다.


When enlightened developer Aranya asked Neri&Hu to design an art center inside their seaside resort community, Neri&Hu seized the opportunity to question the notions of space for art versus communal space.


Despite the straightforward brief of an art center, Aranya, as a community has a strong emphasis on the spiritual nature of their lifestyle ideology, an oneness with the environment. So the design scheme is as much about the internal courtyard, a communal space for the residents, as it is about the exhibition being displayed in the center.


Drawing inspiration from the seasonal ocean waters nearby—azure and calm in the summers, splintered ice though winter—the building design attempts to encapsulate the natural wonder of water at its core.


The scheme maximizes its outer footprint but carves out a pure conical geometry at the center with a stepped amphitheater at the base. The central void space can be reconfigured and used in many ways, a water feature when filled with water, but also a functional performance and gathering place when the water is drained.

Architects: Neri&Hu Design and Research Office

Location: Block 4, South Zone, Aranya Golden Coast Community, Beidaihe New District, Qinhuangdao, Hebei, China

Category: Gallery

Founding Partners & Principal in Charge: Lyndon Neri, Rossana Hu

Design Team: Nellie Yang (Associate Director, Architecture), Ellen Chen (Associate & Project Manager)Jerry Guo (Associate) Utsav JainJosh MurphyGianpaolo TagliettiZoe GaoSusana SanglasLili Cheng Brian Lo (Associate Director, Product Design)

Area: 1500.0 m2

Project Year: 2019

Photographs: Pedro PegenauteZhi Xia


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY