*건축사무소 리노베이션 프로젝트 [ thinking design studio 2.0 ] studio renovation

대만에 위치한 지역 건축사무소, 씽킹 디자인 스튜디오 2.0의 사무실 리노베이션 프로젝트.

오래된 기존 건축양식에 반하는 새로운 건축공간 구현.

백색공간을 바탕으로 커다란 전창을 포함한 외관 디자인과 이웃한 집들의 경게 및 버퍼을 이루는 중정으로 이루어진 사무공간.

local-based thinking design studio 2.0 has completed the renovation of their new studio in the west district of taichung city in taiwan. the renovated space, which dates back to the end of the japanese colonial rule in taiwan, breaks with tradition while still preserving the original architecture features.


thinking design studio’s new office space is accessed through a white façade with large windows and a calming green space that contrasts the dim courtyards of its neighboring buildings on both sides. the interior is carved out just like the courtyard, creating an open plan space where natural light seeps through all the way from the skylight into the basement.


when renovating the space, the studio decided to keep the original brick walls, iron window frames and wooden beams. however, a new feature was added in the form of a modern window lattice that is set into the floor, interfacing between each of the three levels.the overall white and clean space hosts a communal table with computers set in front of the other, allowing for work interactions.


for this project, thinking design studio 2.0 won the golden pin design award 2019 design mark. tony chi, who served on the award’s final selection jury, praised the exemplary preservation work stating that, ‘the winners with their designs show great maturity and sophistication as their projects demonstrate the journey of the passage through time.’


from designboom


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY