*컬러풀 펀칭메탈 파사드 디자인 Colourful metal screens and plants cover factory and offices in Hanoi

베트남 하노이에 위치한 전자제품 제조회사; Star Engineers의 건물은 사무실과 공장으로 구성된다. 인상적인 장면을 연출하는 파사드 디자인은 컬러풀한 펀칭메탈과 조경식재의 조화로운 구성으로 표현된다. 

덥고 습한 아열대 기후로 부터 내부 공간 및 작업자를 보호하는 거대한 콘크리트 캐노피는 2개층 높이의 콘크리트 기둥에 의해 지지된다. 



Colourful metal screens and plants cover factory and offices in Hanoi

Perforated metal screens and plants cover the facade of a factory and office complex in Hanoi, Vietnam, designed by Studio VDGA for electronics manufacturer Star Engineers.

Studio VDGA designed Star Engineers' factory and administrative buildings, which is longlisted for a Dezeen Award, as a facility that would be pleasant to work at in hot weather.

Facing the road the factory's office wing is wrapped by a double-height concrete envelope supported by large concrete columns.

The lower level houses meeting and conference spaces, while the upper level is a terrace open to the elements.

This large concrete canopy shelters the main building of the complex, which has a large number of shaded external spaces to help workers deal with Hanoi's humid sub-tropical climate.

A facade of perforated metal in different colours prevents the need for blinds or further sun-shading and adds interest, along with planters placed in gaps in the grid.

While the core of the project is a low brick volume housing two vast production areas, the offices directly abutting its eastern edge are a porous cluster of workspaces overlooking internal courtyards.

These courtyards are filled with a mixture of paving, plants and large rocks, with a concrete grid above casting a changing pattern of shadows across them throughout the day.

An entrance underneath the large, cantilevering canopy at one end of the facade leads to the office reception desk. The desk sits in front of a textured brick wall, informed by a visit the practice made to a local brick kiln in Hanoi.

This entryway then leads to a loose corridor around which the offices and open spaces are arranged, with glazed partitions to allow for sight lines through spaces and natural light.




이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY