*전통양식을 현대적 해석으로 접목한 오피스 Suppose Design Office recreates Japanese engawa inside Slack's Tokyo outpost

현대적인 업무공간과 전통적인 문화양식이 만나는 공간을 구성하다. 일본건축 스튜디오, 서포스 디자인 오피스의 도쿄 슬랙 오피스 인테리어 디자인은 효율적인 사무공간과 전통적인 건축양식을 하나의 장소에 공존시킨다. 서로 다른 디자인 어휘가 적용된 업무영역과 휴게공간은 함께 공존한다. 정제된 디자인을 바탕으로 따뜻한 질감의 목재가 적용, 공간의 발란스를 맞춘다.


Suppose Design Office has reimagined traditional elements of Japanese architecture inside the Tokyo workspace of tech company Slack.


Slack's Tokyo office is located just opposite the city's Imperial Palace gardens and has been designed by locally based Suppose Design Office to "define a new traditional atmosphere", mixing typical Japanese aesthetics with contemporary work culture.

"When Slack asked us to design their new office in Tokyo, the first challenge for us was to translate their culture and approach into a space that could be in dialogue with the local context," said the studio.


The perimeter of the office, which overlooks the verdant gardens, has been completed with a black-painted drop ceiling and flooring.

Chairs upholstered in dark grey fabric, stone benches and leafy potted plants have been placed at regular intervals.

It's intended to look like an engawa – a wooden or bamboo ledge that runs around the outside edge of traditional Japanese buildings. Shaded by the eaves of the building's roof, the area serves as an indoor-outdoor space where people can sit unaffected by the heat or rain.

"The engawa connects all the different parts of the space, serving as the main circulation axis and lounge area," explained the studio.

"It blurs the boundaries between inside and outside, becoming a place of casual communication and connection with the landscape."

Further nods to the outdoors come in the form of the office's gravel-lined corridors that are centred by a sequence of stepping stones, much like what could be seen across a pond.

Other than the sea-green high-stools that surround a chunky breakfast island in the breakout area, the colours throughout the rest of the workspace have been kept dark – sofas, side tables and the counter in the lobby are all black.

Light-hued timber has been used to craft communal work tables and employees' formal desks.



from dezeen

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY