*디디디 호텔 [ CASE-REAL ] DDD Hotel

미니멀리스트 부띠크 호텔. DDD호텔.

37년된 (오래된) 비즈니스 호텔을 현재 공간에 적합한 쉼 공간으로 리모델링한 작업입니다. 미니멀한 정제된 디자인 어휘를 바탕으로 현대적인 숙박공간을 재구성하였습니다. 호텔의 본질적인 목표에 다가가 위해, 충분한 휴식과 숙면을 제공하는 장소로 디자인 되었습니다.

DDD Hotel is a minimalist boutique hotel located in Tokyo, Japan, designed by CASE-REAL. A renovation project for a 37 year old business hotel in the Nihonbashi-Bakurocho area of ​​Tokyo. Most of the business hotels in Japan have turned into simply a place only to sleep. In collaboration with the project team, the mission for this plan was to re-define what is needed for a contemporary business hotel. The key concepts for the hotel was first of all, a place for good sleep and to spend a relaxing quality time. Since this hotel was renovated for people living in this ever changing society, a quality space and time was the most prioritized, to prevent This from becoming just a place to sleep. Specifically, this hotel complex has a cafe counter with a barista, and an experimental kitchen for a collective of chefs based in French cuisine, and a former parking-lot converted into a contemporary art gallery. The original arched windows of the facade were kept. After entering the large entrance gate which was designed to fit the tone of the existing tiles, stands a simple lobby hall. The architects aimed to create a calm atmosphere where the visitors can reset their minds, by designing a place not by adding elements, but by subtracting and organizing the elements that are essential. The void above the lobby hall, which was once sealed in the hotels previous renovation, was rearranged using the original architectural structure.Indirect lighting was used to complete.


On the 2nd floor is a long counter which is the home to both the reception and the cafe function, welcomes the guests. This was formerly a floor for guest rooms, now converted into a common usage space. Though sacrificing a few rooms from its original , the common space was made into a different relaxing atmosphere compared to the guest rooms. But the ceiling is low on this floor, due to the fact that it was a floor to accommodate guests, they replaced the facade side wall with a large window to maintain incoming sunlight to keep the entire floor bright. For the 3rd floor and up, in contrast with the two floors below, they have strengthened the idea of ​​a relaxing, resting space. The function of each room is kept to its minimum, but equipped with a high quality mattress, and the restroom / bathroom was finished with mosaic tiles in aim to make a relaxing environment. The moss green key color used throughout the hotel, can show different expressions depending on its lighting conditions. Bright green under the sunlight and the daylights, and a dark, deep but warm tone at the night. They designed a simple place, where the guests can feel various scenes from time to time.


from leibal

댓글(0)

Designed by JB FACTORY