*채플 리스토어 [ Sebastián Arquitectos ] San Juan de Ruesta Chapel Restoration

반응형

Sebastián Arquitectos-San Juan de Ruesta Chapel Restoration
세바스찬 아키텍츠
All architecture is built with essential values that determine its condition and nature. Time goes and the modifications we make on them transform or even cause the loss of these formative keys. Restoration works have the aim to put the necessary light on this memory to make architecture return to be again. The hermitage of San Juan de Ruesta ceased to exist in 2001, where administration neglect left into ruins this unique piece of the Camino de Santiago Aragonés, known for having supported one of the collections of Romanesque painting from the s. XII most important in Spain, strapped in 1960 and nowadays exhibited in the Diocesan Museum of Jaca.

Stripped of its use and its paintings, only a few wall canvases and the apse of a volume that previously stood as compact and powerful against the landscape of the river Aragón and the mountains of Leyre, close to an insolent pile of stones originating from of its partial demolition in 2002. Intervention over the ruins requires a criterion, a main intention. In this case it was to recover this strong volume against the trees that surround it, discovered between the trunks of oaks and holm oaks, and that will give a space in shade to the pilgrim in the one to make a stop on the road to Santiago. The reintegration has been carried out from the beginning of a critical restoration, where the new volume, of approximately 60% of the main nave, rests on the previous one with an abstract and unitary language, a set of horizontal lines that, following the plot of the original masonry and holes, establishes a recognizable language for the new intervention. The new volume is slightly delayed with respect to the existing plan of façade, which, in turn, already adopted a setback position in the 18th century when the central nave had to be rebuilt for unknown reasons.

01234567891011

반응형

빛과 건축이 만나는 장소를 새롭게 그립니다. 오래된 구옥을 구추하는 방법은 내부공간으로 빛이 유입되도록 쌓는 것에서 시작됩니다. 그렇게 쌓여진 벽돌은 구옥을 새로운 장소로 변모 시키며 현재의 시간에 유효하게 만듭니다.

 

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY