*클래식 멘션 오피스로 재구성 되다 [ MARC ] tosetto, weigman and associates lawyer office


이탈리아 튜린에 위치한 20세기 멘션이 새롭게 탄생합니다.

고전의 재해석은 현대적이며 감각적인 사무공간으로 능률적이며 일반적인 사무실과는

사뭇 다른 공간으로 재해석 됩니다.

특히 사무공간 상부에 위치한 도서관은 기존멘션 공간과 리노베이션하여 새구성되는

오피스존과 네트워킹합니다. 그것의 시작은 기존 내부 주출입구에 위치한 웅장한 계단실에서

시작합니다. 이렇게 형성된 메자닛층은 길게 나열된 책선반을 포함한 백색의 보행자로

계획됩니다. 기존 멘션의 높은 층고를 이용하여 재구성된 메자닛층은 오피스의 정보를 연결하는 동시에

커뮤니티를 연결하는 중요한 구심점이자 기존공간과 현재공간을 연결하는 브릿지 역활을

수행합니다.

리노베이션 프로젝트를 보면 항상 즐거운 공간들이 많이 발생하는 것 같습니다.

하지만 이와같은 결과물도 기존공간에 대한 충분한 숙지 없이는 불가능함을

건축가와 디자이너는 유념해야 합니다.

reviewed by SJ


italian studio MARC has transformed a 20th century classical mansion in turin, italy into a contemporary office space for the lawyer firm, tosetto, weigman and associates. the elegant interiors have been respected including a grand entry staircase which leads to the first floor reception. contemporary and functional functional have been introduced, including a library network which has been suspended above the main employee floor. the white steel walkway which weaves above hallways to form a mezzanine level, containing lines of bookshelves which may expand over time given the breadth of the extensive labyrinth.

detached from the structure's walls, the books themselves act as a safety element, lining the interior of the winding corridor. activity within the glass enclosed element may be seen from desks below as employees browse the reference collection while voids along the perimeter of the elevated pathway introduce illumination from the work areas. a new perforated mesh metal stair connects each of the seven levels, contrasting the grand entry staircase which leads to the office's reception.


architect: MARC
designers: subhash mukerjee, michele bonino
collaborators: lucia baima, cristina cordeschi, cinthya luglio, francesco strocchio, tommaso rocca
partners for engineering: fred (structural engineer: riccardo sampietro; hvac engineer: daniele forte;
accounting and security: filippo rizzo)
office program: 1.800 sqm
schedule: 2010-2011
client: tosetto, weigmann e associati
photographer: beppe giardino



from  designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY