*3개의 박공지붕 하우스 [ Jackson Clements Burrows ] Seaview House

반응형


이번 주거 프로젝트는 전후(戰後) 해변가에 무작위로 생성된 판자촌? 지역에 위치합니다.

어제의 과거는 뒤로 새롭게 탈바꿈하는 주거단지는 포스트모던과 현대적인 디자인으로

무장한 주거바운더리를 형성하며 이번프로젝트를 합류시키게 됩니다.

건축주의 요청과 같이 이전 전원생활의 평화로움과 안락함을 존중하며

새롭게 변화하는 주거단지에 편승하는 현대적인 주거플랜은 낡은 오두막?을

심플하며 모던한 3개의 파빌리온으로 배치되는 하우스로 리뉴얼 시킵니다.

북측에 위치한 정원으로 시작되는 주거는 외부자연환경으로 부터 내부거주환경을

보호하는 정원을 지나 남측에 위치한 두개의 파빌리온으로 연속적인 오픈플랜을

다음과 같이 배치합니다. 거실, 주방, 스터디룸, 세탁실 및 서비스실, 게스트 침실 등으로

배치됩니다. 거기에 가장 인상 깊은 시퀀스를 만들어 내는 별동의 백색 파빌리온은

이러한 주거공간을 연속시키며 외부정원과 내부공간을 연결합니다.


reviewed by SJ



Jackson Clements Burrows designed the Seaview House in Barwon Heads, Australia.

The house is located in Old Barwon Heads on a street which accommodates an eclectic mix of post war beach houses dominated by single storey weatherboard dwellings. Contemporary architectural houses are now weaving their way into the surrounding streets, a reflection of the shifting property market. The owners were looking to replace their existing deteriorating beach shack with a modest beach retreat that would subsequently become their permanent dwelling.
After many years spent in Barwon Heads, the clients were seeking a house that would integrate effortlessly with the existing streetscape whilst acknowledging the changing character of the town. The design of the house was carefully conceived to embrace the essence of the clients existing rural and coastal lifestyle and to accommodate the later stages of their lives.
The planning arrangement of the house is split into three primary pavilions connected by glazed links which embrace a north facing courtyard, protected from prevailing breezes.
The South pavilion is strategically sited to embrace river views through its partial elevation above the garage and the primary north solar orientation. This pavilion provides the primary open plan living space and kitchen, study, laundry and guest bedroom/bathroom.
The Northwest pavilion is separated by a breezeway to provide cross-ventilation and accommodate an outdoor shower, it encompasses the retreat, master bedroom, walk-in robes and ensuite.
The street facing, Northeast pavilion provides a shaded gauze room, referencing aspects of traditional rural woolsheds, using timber battens for shading whilst providing extensive cross-ventilation for cooling purposes.
The presentation of the streetscape elevation is divided by the different materiality of both the south and northeast pavilions.



from  contemporist


그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY