*뉴욕시 퀸즈 뮤지엄 증축공사 [ Grimshaw Architectes ] Queens Museum, New York

250x250
반응형


뉴욕시 디자인&건설과의 주도하에 진행된 퀸즈 뮤지엄 확장공사 1단계가 완공, 새롭게 문을 연다. 지역 커뮤니티 활성화와 지역 공용공간 확충을 위해 진행된 컬쳐스페이스 프로젝트는 또한 지역적 역사성을 계승, 발전시키기 위한 도심 재건 사업의 일분으로 진행된다. 그리하여 완공된 뮤지엄은 공원의 새로운 관문으로 비쥬얼적인 파사드 디자인을 선보인다. 빌딩의 스팬 모듈 간격으로 설치된 글래스 판넬과 출입구 캐노피, 메탈은 거대한 조각품과 같은 시퀀스를 연출, 특히 야간에 밤하늘을 화려하게 수 놓는 LED 조명을 통해 완성된 멀티미디어 파사드는 설치미술과 건축의 경계 밀착시켜 건축의 아이텐티함을 배가 시킨다.


reviewed by SJ,오사


The first phase of the newly expanded Queens Museum designed by Grimshaw is now complete, signaling a new era for the historic New York City building and the surrounding community.

Located in Flushing Meadows, Corona Park, Queens, the Museum has now doubled in size to 10,000 square meters.



Program: museum expansion
Architects: Grimshaw Architectes
Executive Architect: Ammann & Whitney
Structural Engineering: Ammann & Whitney
Specialty Structures:  M. Ludvik Engineering
Services Engineer: Buro Happold
Museum Consultant: Lord Cultural Resources
Landscape Architect: Mathews Nielsen
Completion: 2014


Grimshaw won the project in 2005 through the Design and Construction Excellence program administered by the New York City Department of Design and Construction. The opening marks the completion of the first part of a two-phase expansion. Working towards a completion date of 2015 for phase two, the Museum will also house a new branch of the Queens Library.

Now visible from the adjacent Grand Central Parkway, a multimedia facade and entry plaza invites visitors to the site while serving as a gateway to the park. This new west facade is distinguished by a sculptural, metal, entry canopy and a series of glass panels spanning the length of the building. Backlit by programmable LED lighting, the west facade not only serves as a beacon for the Museum, but also as a dynamic new canvas for commissioned works of art.

Several skylights allow natural light to filter inside the museum through a hanging glass lantern, diffusing natural daylight to the central large works gallery and surrounding temporary exhibition spaces. A fluid glass staircase responds to the existing geometry of the panorama, the 1964 model of New York City, and invites visitors to the second floor where gathering spaces overlook both the park and galleries.

Known for its educational outreach and community engagement, the new Queens Museum expansion comprises several new classrooms and support spaces, further positioning the Museum as a cultural venue where the world of art and community can engage in open, meaningful dialogue.



from  domusweb


그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY