*타이후 국제 비즈니스 플라자 [ LAB Architecture Studio + SIADR ] West Taihu International Business Plaza

반응형


타이후시에 새롭게 건립된 국제 비즈니스 플라자는 정부산하 기관으로 정부 또는 지방자치단체의 공용이익을 위한 비즈니스 스페이스로 제공된다. -컨퍼런스, 미팅룸, 등의 비즈니스 영역과 레스토랑과 같은 서비스 영역이 5성급 호텔 수준으로 프로그램 되어 있다.-  무엇보다 관찰자의 시점에 따라 다른 시퀀스를 연출하는 건축 외형은 대지의 가장자리에 위치, 유니크하면서도 조각품 같은 디자인을 보여준다. -원석에 다양한 커팅면을 만들어 보석을 만들듯이 서로 다른 방향의 사면을 파사드에 디자인, 역동적인 볼륨감을 형성한다,- 그리하여 완성된 건축물은 세공된 블랙 크리스탈처럼 세련된 볼륨으로 구현되며 지속가능한 디자인의 일부분으로 완성된다. 내부의 직사광선 유입을 방지하는 수평 선쉐이딩 시스템과 패턴화된 글래스 판넬은 열부하를 감소 시킴으로써 내부의 효율적인 에너지 운영을 도와준다.


reviewed by SJ,오사


This competition winning design proposal for a new city government office complex in Xitaihu New Town incorporates a 5 star hotel with full conference and meeting capability together with a range of restaurant and support facilities.




Architects: LAB Architecture Studio, SIADR
Location: Wujin, , Jiangsu,
Project Leader: Donald Bates, Andy Wang
Area: 27.0 sqm
Year: 2013
Photographs: John Golling, Ryuji Miya, Borong Chen

Design Architect: Peter Davidson
Design Team: Dean Boothroyd, Farshad Mehdizad, Oliver Hunt, Sam Kashuk, Eugyeene Teh, Tim Fowler, Chris Chan, Kourosh Akbarza, Wynne Lim, Irene Yang, Hiker Gong, Shayne Lacy, Nick Cao, Lai Chin, Ada Ou, Ken Huang, Hummer Zheng, Nicolas Pratt, Liu Enfang (SIADR), Xiahan Kangkai (SIADR)
Documentation: SIADR


The dynamic shape provides a unique, sculptural form as one approaches the building. Located on a corner site, the faceted planes of the building shift their formal relationships when seen from different vantage points. The “rock crystal” is purposely asymmetrical in its formal massing, with faceted planes bevelled to differing orientations.

The dramatic form of the building is part of the project’s integrated sustainable design, generated to create a self-shading form which, in conjunction with the horizontal sun shading and variable facade panel system, significantly reduces the facades peak heat loading, allowing for a significant reduction in plant and services.

The green building approach is enhanced by the use of a displacement air conditioning system, providing supply air to all office spaces through a raised floor that also allows future flexibility for changes in layout and building cabling. This building is designed to achieve a 2 star Chinese green star energy rating (equivalent to Australian 5 star).



from  archdaily


그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY