*구불구불 코펜하겐 유치원 [ COBE ] Forfatterhuset Kindergarten

반응형

월드클래스 데이케어센터(어린이 보육시설)를 지향한다. 역사적인 주변환경 투영과 어린이들의 무한한 상상력 자극 및 촉진을 위한 공간 창출은 끝임없이 연속되는 레드 커브의 형상 속에 펼쳐진다. 센터 내부와 외부를 구분짓는 휀스로, 어린이들의 야외활동을 지원하는 놀이공원과 정원 및 내부 공간을 구분 짓는 버티컬 파티션으로, 외부 직사광의 유입방지를 위한 필터로 레드 커브를 끝임없이 연속된다. 이번 데이케어센터를 위해 특별히 커스텀 제작된 버티컬 레드 브릭은 앞서 말한 다양한 기능 수행 및 공간에 캐릭터를 부여하는 주요한 수단으로 사용된다. -1층~3층으로 구성된 총 5개의 하우스와 어린이들의 야외활동을 보장하는 놀이터 및 정원으로 구성된다. 0세부터 6세까지, 총 160명의 어린이가 수용 가능하다.-

reviewed by SJ,오사

 

Danish architects COBE have recently completed a new daycare center in Copenhagen, Denmark.

Danish architects COBE have completed a new daycare center in Copenhagen with curved corners, lush roof gardens and a special brick facade that gives the building a warm modern feel and at the same time reflects its historic surroundings. Five small houses with a unique brick cladding and green roofs and roof gardens create the framework for Copenhagen’s new kindergarten. The kindergarten opened its doors in July 2014 and is the result of a competition held in 2012 won by Danish architects COBE in collaboration with PK3 landscape architects and D.A.I. engineers.

반응형

 

 

 

”With this project, we wanted to create a world class day care center. A place that gives the best possible environment for our children to grow up in, and which promotes children’s learning and creativity. Located in a historic area of Copenhagen consisting mainly of nursing homes and senior housing, we have been very aware of ensuring a coherence between the historical area and the new build. From being a last destination for many people’s long lives, the area is now also a place where children grow up and start their lives,” says Dan Stubbergaard, Founder and Creative Director of COBE.

 

Dan Stubbergaard continues: “It is a sensitive art adding new to old in a historic area. First of all we wanted to understand the area’s characteristics and then we wanted to strengthen it but at the same time create something new and contrasting. The facade of the kindergarten is for example a clear reference to the area’s red brick buildings. Instead of using traditional horizontal bricks, the facade consists of vertical brick lamellae continuing as a band from house to house, and surrounding the garden and playground. Besides being the building’s envelope, the facade thus works as a fence for the playground, protection at the roof tops and solar screening in front of the windows. The facade gives a uniform expression and at the same time creates a modern interpretation and coherence with the area.” He continues: “The goal was to create a house that not only understands and shows consideration for its surroundings, but also contributes something radically new and different.”

The kindergarten consists of five small houses in one to three floors – all with green roofs and roof gardens. From the outside the kindergarten appears as a village for children, but from the inside it is coherent and efficient. This helps to create a place that is small, compact and exciting for children as well as functional and flexible in everyday life. The kindergarten opened its doors in July 2014 and now houses 160 children aged 0-6 years.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

from  contemporist

 

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY