*서스펜션 하우스 [ NatureHumaine ] In Suspension

반응형

프로젝트 제목처럼 매달리는 두개의 공간을 통해 이번 하우스는 정의, 구성된다. 건축주 요청에 따라 두명의 자녀(이제는 성인으로 성장한)를 위한 체육시설과 거주공간이 2개층에 걸쳐 공존하도록 리노베이션 된다. 리노베이션의 기본 원칙은 각 거주자의 독립적인 개인공간 확보와 실용적인 기능을 공유하는 생활공간 생성을 목적으로 한다. 보이드 스페이스 및 전체 하우스를 특징짓는 두개의 박스볼륨은 별도의 마감이 없는 플라이우드 판넬로 구성, 각각 침실과 욕실이 배치된다.

3개의 간극; 틈을 생성한다. 그중 2개층 높이의 중심 생활공간은 체조링 한쌍이 설치된 체육공간으로 제공된다. 보이드 스페이스(생활공간)를 지원하는 블랙블록은 길이방향으로 공간을 연계하는 계단실, 샤워실, 주방 일부분이 배치된다.

reviewed by SJ,오사


The client wants to transform the last two levels of a building to create living spaces for her two athletically inclined children, who are now grown adults. The primary goal is to create a shared living space in which all utilitarian functions are shared but which still allows each person to have privacy.



Architects: NatureHumaine
Location: Chemin de la Côte-des-Neiges, Montréal, QC, Canada
Area: 2000.0 ft2
Year: 2014
Photographs: Adrien Williams

The architectural concept consists in removing the floor currently separating the two levels to create a wide-open space in which two large boxes appear to float in mid-air. These suspended boxes, adorned with unfinished plywood panels, each contain a bedroom and a bathroom.

This configuration creates three gaps, each being two floors high; the centre gap becomes a physical exercise room with a pair of gymnastics rings. The whole structure is connected lengthwise by a block that is painted black; the block accommodates different services, including stairways, a shower room and part of the kitchen.

A large island with unfinished wood painted white delineates the kitchen space, with sliding lacquered bookshelves underneath the wooden boxes.






















from  archdaily

그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 캐나다 | 몬트리올_(QC)
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY