"북유럽스타일의 현대적 목적에 적용한 덴마크 산장주택 [ LUMO Architects ] Nøjkærhus Culture House

반응형

Nøjkærhus 는 덴마크의 Jutland 고원에 있는데, 이 곳은 광대한 숲과 호수, 그리고 그보다 작은 초원으로 둘러싸인 곳이다. Nøjkærhus는 원래 두개의 작은 산장 경비를 위한 건물로 지어졌는데, '문화와 스포츠 시설을 위한 덴마크 기관'에서 이곳을 현대적인 외부 활동과 미래를 위한 혁신적이면서도 유지가능한 지시방향을 제공하기 위해 프로젝트를 제안하였다.

그래서 Nøjkærhus는 현재 밝고 선명하면서도 현대적 아웃도어 레크리에이션을 위한 북유럽적 감각을 반영하고 있다.

이번 프로젝트는 4명의 건축학적 기관들이 참여하였는데, 외부 환경과의 응용 및 연계를 다양하게 포함하고 있다. 우리는 이 집들을 메인 하우스와 유리 하우스, 통나무 하우스로 명명한다.

건물의 재료는 디자인에서 뽑게 되었는데, 튼튼하면서도 질감을 느낄 수 있고 밝은 북유럽 스타일을 표현할 수 있게 하였다. 튼튼함이란 견고하면서도 응용 가능한 감각 안에, 그 내용과 사용을 변화시킬 수 있게 하였다. 건물들은 기능적이면서도 유동적이기에, 집은 다양한 범위의 활동을 할 수 있다.

 

Nøjkærhus is located in the highland of Jutland, near Silkeborg, Denmark. Extensive forests, lakes, heath and many smaller grassland areas characterize the landscape. Nøjkærhus originally consisted of two small forest guard buildings, located in a small clearing in the woods surrounded by the drama of the intense highland topography.


 


  • Architects: LUMO Architects
  • Location: 8600 Virklund, Denmark
  • Architect in Charge: Lars Sønderskov, Mads Lindstrøm
  • Area: 250.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Jesper Balleby
  • Collaborators: Sloth Møller Engineering
  • Contractor: Resenbro Tømrer- & Snedkerforretning

The Danish Foundation for Culture and Sports Facilities has supported the project with development and financial grants during realization. The project facilitates today's outdoor activities and provides a sustainable and innovative direction for the future, where new users are invited inside. Today, Nøjkærhus stands as a bright, vivid and Nordic response to the modern outdoor recreation.

The project works with four architectural compositions and architectural identities, each of which contains various applications and connections to the surrounding countryside. We call the houses respectively the Main house, the Glass house, the Stable house and the Log house. The four houses create a series of harmonious and diverse architectural approaches that ensure simple and clear links between indoor and outdoor spaces. The scenic location and form-related processing creates differentiated and scaled-down building volumes, which approximates a human scale and creates a clear relation to both the forest and the sky. The playful architecture of the roof profiles and choice of material emphasizes the project's function as an active hub for movement, learning and socializing in nature.

The choice of building materials emerges from the desire to achieve a robust, yet textural and bright Nordic expression. Robust both in the sense of durable and flexible to changes in content or use. Nordic, because the buildings are functional, flexible and has the potential to house a wide range of activities throughout the day and year. It has been the desire to create a building with a vibrant and varied play of light and distinctive architectural expression.














from  archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY