*강관비계를 이용한 주민공동시설 H&P Architects sources recycled materials to build Re-ainbow community shelter in Vietnam

반응형


다양한 컬러로 채색된 강관 비계는 지속가능한 건축을 위한 첫번째 단추입니다. 한정적인 예산에서 최대한 효과를(주민들의 다양한 사회활동을 보장하는 공간제공) 얻기 위해 건축은 심미적인 활동은 최대한 자제합니다. 대신 효과적인 공간구현을 통해 기능성을 최대한 확보합니다. 주민공동시설은 다음과 같이 구성됩니다. 다양한 마을 외부활동 지원을 위한 공간으로 공중화장실 및 행사개최를 위한 다목적실 그리고 박공캐노피 하부, 테이블과 의자가 배치된 야외 테라스 공간으로 구성됩니다.

Vietnamese studio H&P Architects has used leftover construction materials to build a multicoloured community building in the grounds of a stadium inVietnam's Ha Tinh province.




Architect: H&P Architects
Architects in charge: Doan Thanh Ha, Tran Ngoc Phuong
Team: Chu Kim Thinh, Chu Van Dong, Nguyen Hai Hue, Hoang Huu Nam
Construction: H&P Architects and volunteers

Photography is by Doan Thanh Ha.

Named Re-ainbow, a combination of the words re-use and rainbow, the structure comprises a small rectangular building and a multicoloured canopy that shelters both it and the space in front. Both were built using recycled materials.

H&P Architects – whose past projects include a flood-proof bamboo house– describes the building as "a multifunctional construction project for the community built of both static and dynamic categories".

The small building hosts the "static categories", a health clinic and a public toilet. Moveable partition walls mean the area can be adjusted when needed to alter the size of rooms or divide the space into different configurations.

The covered external space can be used for a variety of "dynamic" uses – as a classroom, theatre, meeting area or as a refreshment tent. There is also a small unsheltered garden in the centre.

Re-ainbow is located next to Duc Tho stadium, which has been closed for nearly 10 years. The architects built the new structure themselves using found and recycled construction materials, including scaffolding pipes, sheet metal, bricks and ashlar blocks, as well as reclaimed bathroom fittings, tables and chairs.

The sheet-metal roof zigzags over brightly coloured supporting poles in shades of red, yellow, green and blue. It is topped by solar panels that provide the building with lighting and heating, and rainwater is collected in rooftop tanks for reuse.

"The aim of the project is to help improve public capability to adapt and respond to climate change via re-use of waste items and efficient use of energy," the studio said in a statement.

Despite the limited materials, the architects have planned the structure to withstand extreme weather such as heavy storms, which are common.

The area surrounding the structure can be used for sports and outdoor activities including volleyball, badminton and the long jump.















from  dezeen

728x90
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 베트남
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET