*2중 상자 구조의 온실 겸 꽃꽂이 스튜디오-life style koubou crafts expressive greenhouse and flower studio from nested boxes

상자 안의 상자로 디자인 된 '글래스 스튜디오'는 외부 유리상자와 내부 목자상자라는 두 가지 구조로 구성되었다. 내부 나무상자 구조는 학생들의 꽃꽂이 연습 등을 위한 스튜디오 공간이고, 외부 유리상자는 온실의 역할을 한다.

japan-based firm life style koubou situates a compact studio space in a residential neighborhood of fukushima city, programmed for both the cultivation and arrangement of flowers. the ‘glass studio,’ designed as a box within a box, is divided into multiple zones. while the exterior glass box draws influence from the greenhouse typology, the secondary wooden box structure nested within introduces a narrow interstitial space. this offset gap serves as a breeding area which will exhibit the natural floral beauty toward the street.


the inner wooden box structure hosts a studio space in which students practice the art of ikebana, or flower arranging. the studio is characterized by a minimal, open plan with an interior clad in wooden panels punctuated by small, irregular punch windows. this scattering of windows offers the studio a warm, ambient lighting condition. life style koubou embarked on the design of an expressive greenhouse and ikebana studio following the 2011 tōhoku earthquake. acting as a small botanical garden, the project aims to uplift the occupants of the neighborhood with a display of nature’s vitality. 




from designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY