*베트남의 다기능 공간이 존재하는 아파트-[CTA tops vietnam apartment with 'cloud' of interlaced wood on its ceiling]

베트남 기반 스튜디오 CTA는 작은 개별실이 있는 아파트를 소유자의 필요에 따라 유연하게 사용할 수있는 다기능 공간으로 변환시켰다. 무엇보다 145평방 미터의 아파트를 호치민시의 혼잡한 상황에 대처가능한 '에너지 보충 장소'로 전환시키는 것을 목표로 삼았는데, 결과 이 스튜디오는 낮에는 일에 몰두하고 밤엔 휴식을 취할 수 있는 그런 공간이 되었다.

vietnam-based studio CTA  has converted an apartment with small individual rooms into a large and multifunctional space which can be flexibly used depending on the owner’s needs. located in ho chi minh city, cloud house is composed of movable partition walls that can be used to easily alter the size of each area, and an interlaced wood ceiling that provides an organic, soft finishing.


name: cloud house

architects: CTA

location: second floor of green valley apartment, district 7, hcm city, vietnam

area: 145 m2

contractor: si conception

CTA aimed at transforming the 145 m2 apartment into a ‘place to replenish the energy’, tackling the overcrowded conditions of ho chi minh city. with a population of 13 million, the city’s residents feel constantly suffocated by living in clustered buildings and by their daily routine of going back and forth among such blocks. ‘our customer is one of them,’ notes the studio, ‘he is immersed in work during daytime and just comes back to his block in the nighttime to rest…when he came to us, he was open about his wishes: to leave all the worries and problems at his doorstep and enter his safe haven in peace, spend time enjoying a good book, and fall asleep peacefully.’


from designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY