*지그재그 도서관 X+living completes chongqing zhongshuge bookstore in china with escher-like stairs

지그재그 인상적인 계단을 따라 수직으로 연속된 공간의 깊이는 북스토어의 컨셉을 이야기 합니다. 역사적인 지역적 특징과 현재 도시풍경의 혼재된 시공간을 조금은 복잡해 보이는 계단으로 표현하고 있습니다. 내부는 거대한 홀로 이루어진 서가공간과 스터디공간, 어린이를 위한 어린이 도서관으로 구성됩니다.

the chongqing zhongshuge bookstore by shanghai-based firm X+living celebrates the landscape and historical sites of its namesake chinese city, chongqing. the two-floor store invites visitors into a theatrical interior, typical of the studio’s design approach, packed with lampshade-shaped bookshelves, an escher-like reading area, and a colorful children’s room with drawings of the city’s landscape, buildings and transportation. 

name: chongqing zhongshuge bookstore

architect: x+living

creative designer: li xiang

project director: liu huan

area: 1300 sqm

location: 3f-4f, zodi plaza, yangjiaping district, chongqing, china

client: shanghai zhongshu industrial ltd

located on the 3rd and 4th floor of zodi plaza, yangjiaping, X+living‘s chongqing zhongshuge bookstore greets customers with a simple glass facade. inside, the dark brown lobby incorporates scattered lampshade-shaped bookshelves that project light from inside the shades, recreating the feeling of being in a bright and warm private study. a quiet reading corridor is located on one corner of the lobby, with bookshelves extending down the hallway that reflect on the ground and form a tunnel of books, drawing visitors deeper ‘into the space and knowledge’. on the other corner of the lobby is the children’s reading room, where colorful bookshelves with drawings of chongqing’s landscape, buildings and transportation make kids feel immersed in the charming city while reading.


from designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY