*트리하우스 [ Soar Design Studio ] Life in Tree House

집속의 집. 트리하우스같은 복층 하우스는 오픈플랜으로 구성된 1층, 공용공간과 스틸구조물로 구축된 복층으로 구성된다. 거실과 주방 열린 공용공간은 밀착된 내외부 관계를 통해 거주자들의 원활한 소통을 제공한다. 복층으로 설치된 상부는 개인적인 공간으로 사색과 스터디를 위한 아뜰리에 공간과 침실이 위치한다.

Mimicking a treehouse, we break through the limits and carve out ample living space and 3 individual rooms, suspended by steel structures on the ceiling. Solid wood flooring extends the hallway and space for interaction, serving as a platform where people connect. Multifunctional public space features overlapping flows for more spontaneity for shared organic lifestyle, independently together.

Architects
: Soar Design Studio
Location: 
Taiwan
Category
: Houses
Lead Architects
Yu-Jui Chang
Area
: 114.0 m2
Project Year: 
2019
Photographs: 
Hey! Cheese
Manufacturers: BEAL, Hans Wegner, Cassina Usa, Ligne Roset, Google, Autodesk

Each room is seen as individual structure within the community, laying emphasis on the virtual space ( i.e. shared and open public space). Design thinking comes from outside in, using garden and fences as a pivot, extending the visual and living space. Aisles, couches and green corners are inserted at different levels, connecting the space and delivering more comfort and facilitating more organic and fun interactions. Organic space is created by mimicking treehouses in nature.


Hybrid-layer design carves out dimensions in one-level space, replacing conventional vertical-split concrete walls by steel suspensions from the ceiling. Gaps and closures within broken facades, layers, and hollows then lead to ambiguous boundaries of space, mixing ups and downs. Re-spacing is the key to disruptive creation in this project, dismantling everything for a complete reorganization. Each spared space is positioned by itself, connected virtually without concrete walls for a comfortable micro-climate.

Multi-functional platform and open space leave ambiguity for usage as well as boundaries, exposing a different lifestyle for more exploration and experiences in this organic space. No-coverage design is a challenge for retrofitting in Taiwan. To maximize height within the multi-layered space, ceiling and utilities are left bare and uncovered. Height and size of the windows are manipulated, borrowing neat views from outside to transfer visual focus... No-coverage is not an issue then, and the bareness now serves as a frame for indoor views.



from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY