*숲속의 파빌리온 [ De Zwarte Hond + MONADNOCK ] Park Pavilion The Hoge Veluwe National Park

파빌리온은 리셉션 및 교육공간을 포함한 공원 기프트샵과 레스토랑으로 구성된다. 숲속 한가운데 자리 잡은 파빌리온은 하루종일 주변 자연환경을 즐길 수 있는 최적의 장소로 제공됩니다. 자연환경과 공원을 경험하는 색다른 장소로 제공됩니다.

The pavilion has a restaurant, a park shop and accommodates education and reception areas. In the elongated and curved central space – with a crackling fire at one end on cold days – visitors can admire the light projections on the vaulted ceiling. 

The new building is a striking landmark in the middle of the forest and is an ideal base for a day out in the Hoge Veluwe. A key point of departure for the architects was that the entire building must form an integral part of the landscape and the park experience. 

This is not only reflected in the design itself, but also in the collaboration with lighting specialists and interior designers. The entire building reflects the direct connection with the surrounding natural landscape of the Hoge Veluwe.


Country house in an open space in the forest. The Hoge Veluwe National Park is not only a 5,400-hectare nature reserve but also the home of the Sint Hubertus hunting lodge (Berlage) and the Kröller-Müller Museum (Van de Velde / Quist). Visitors can enjoy nature, art, and architecture. The Park Pavilion is set in an open space in the heart of the park and is reminiscent of a country house. When approached from the narrow end, the building’s silhouette with its distinctive double roof can be seen between the trees from a long-distance away. Behind this, the building evolves into an unusual, curved form, with a more intimate scale.

A large glass façade over the entire length presents a magnificent view of the splendid surroundings and, due to its low eaves, it is here that the large building is modest and on a human scale. The central space extends along the glass wall, a large “lounge” with a stylish, central staircase and, at the end, the large hearth. Here, under the imposing, arched ceiling, are the information desk, the park gift shop and the restaurant. The visitor is guided through the building in a naturally intuitive way. On the woodland side of the building the façade itself is more enclosed, but the large balcony commands a splendid view of the forest edge. The Park Pavilion is a welcoming, intimate place where, after a long walk, visitors can relax in the restaurant, enjoy a drink in a sitting area, or rest in the sun with a view of the surrounding nature.


Interior enhances perception. Like the building itself, the interior forms an alliance with the surrounding landscape. Visitors entering the high space with curved walls will be surprised at how the glass wall presents an ever-changing view of the Veluwe. Above their heads, the vaulted ceiling extends over the entire length of the space. Nine chandeliers project a magical pattern on the ceiling. This light installation, designed by Beersnielsen lighting designers, is based on an algorithm of the sun shining through the leaves – an example of biophilic design. The shadow patterns draw nature into the building and form a connection between the physical and the virtual world.


“A place where you feel at home” – that was an important point of departure for the interior design. The architects responded by designing intimate recesses in the glass façade and, on the short side of the building − a large fireplace with comfortable chairs. The free-standing interior elements were designed in close collaboration with Vos Interieur. These, too, reflect the surrounding nature, for example by using rough, but rich, natural materials such as leather and oak, materials that only increase in beauty with the passing of time and even enhance the building’s distinguished character. For the restaurant, Vos Interieur designed tables and wooden benches with service units at the ends of the benches. Each bench consists of three segments that can also be assembled in a different configuration. Piet Hein Eek was responsible for the design of the individual chairs and Bolidt, together with the architects, for a new type of poured floor with richly-nuanced colours.


Important step in the park’s renovation. The flexibly-adjustable Park Pavilion is multi-functional and has solar panels and heat and cold storage. Carefully-chosen materials and meticulous detailing make the building sustainable and low maintenance. The construction of the pavilion is a milestone in the large-scale renovation of the park’s central area. And the events site, recreation area, access roads, cycle tracks and car park have all been reorganised. Furthermore, in the future the orientation of the bicycle parking facility will be changed and the entrances and − eventually − the underground museum, the Museonder, will be renovated. H+N+S Landschapsarchitecten is responsible for the landscape plan.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY