*푸 마이 가든 [ TAA DESIGN ] Phu My Garden

250x250
반응형

TAA DESIGN-Phu My Garden
지붕 아래 건축환경은 열린공간으로 구성됩니다. 사적공간을 보장을 위해 중정으로 열린 반대편은 벽으로 구성, 내부 지향적인 공간을 완성합니다.
열린 공간 속에서는 다양한 활동을 유연하게 보장 받습니다. 집과 정원 사이의 막힘없는 연결 또한 평행한 지붕선과 바닥처럼 무단차 공간이 연속됩니다.


The project is in the context of a new urban area in the industrial park and port, with a massive construction process of factories and existing residential areas. The rapid and unbalanced development of industrial architecture is accompanied by a lack of cultural identity and public space for people. The project is located on 10,000m2 land, with multiple functions, such as public area, eating area, leisure area, and playground for children ...

Instead of approaching architecture with steel structures, industrial-heavy forms, and modularity of urban context. We approached architecture with craft, rough, and emotions. The idea of a village with roofs has created images that remind the familiarity of traditional culture but still bring contemporary and interesting creation. The layout is blocks of houses with different functions and the structure of blocks is surrounding a courtyard. The arrangement of blocks in different directions has created interesting views. This layout creates a combination of typical structures: sloping-tile roofs, columns, half-empty, and half-full walls, which are familiar structures of Vietnamese traditional architecture with simple construction methods and saving cost.

The architecture provides a "free space" under the roof. One side of the free-space is closed by a wall to create privacy, and the other side opens to a garden in the courtyard. Activities can take place variously and flexibly in the free-space. The unlimited connection between the house and the garden is also reflected through the treatment of the floor, by removing the parallel of the floor and roof as usual.  The floor can move freely both inside and outside the roof while bringing trees into the house. The walls throughout the project create the separation of the main space and corridor area. Besides opening and closing through gaps in the wall related to traffic connection and opening views to the garden, there is also the function of ventilation and natural light, ...

Materials create a rough and rustic feel: the rough-concrete walls with uneven paint, the wood is kept the surface of cutting and covered with only a layer of protection oil, the rough-concrete floors. All of these create a rustic feature of the project. By combining methods: layout of the courtyard, the ratio of porch and space, the structure of columns and roofs, material usage, and the craft. The idea of Phu My Garden is a way of refreshing the space with the architecture of traditional folk houses in the context of urbanization.

반응형

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY