*자연으로 테라스 [ Antumbra estudio ] RSC Terrace

반응형

Antumbra estudio-RSC Terrace
이번 프로젝트는 외부자연환경과 최대한 밀착되는 건축환경을 구현하기 위해, 외부로 확장된 테라스를 구축합니다. 최소한의 건축언어로 비를 피할 수 있는 정도의 구획으로 자연환경과 결합됩니다. 사용자의 편안한 휴식공간 제공 뿐만 아니라 지인들과 친목을 위한 다양한 이벤트를 지원 할 수 있도록 아웃도어 키친과 다이닝이 제공됩니다.

반응형


 

*파리사울리 아르사이트텍 스튜디오 [ PARISAULI ARSITEK STUDIO ] WYAH Art & Creative Space

PARISAULI ARSITEK STUDIO-WYAH Art & Creative Space 파리사울리 아르사이트텍 스튜디오 Located in the remote area in Ubud, Bali, the building is surrounded by forest and con..

5osa.com


The project is located on the outskirts of the Guadalajara Metropolitan Area, within a ranch with an equestrian vocation. The office was asked to take advantage of an existing roof and base next to a pond and a densely wooded area to develop a terrace for mainly family use, contemplating the possibility that the restroom area could be used in larger events that happen sporadically in the adjoining landscaped area

In response, the proposal was to articulate both scales of the program by creating a void that connects the landscaped area with the terrace and around which the different parts of the program were developed. The location of this patio was determined also by the pre existence of a Jacaranda tree that provides shade and color to the space during its flowering stage. The volumetry of the project is made up of three main elements. Two stereotomic stone prisms build up the east and north façade of the central patio, inside which are the restrooms and the cellar area. And the third volume with a tectonic character and slender columns that structure a perimeter at the top to visually order the traces of the pre-existing roof. This volume houses the living areas and forms the west facade of the central courtyard. The project can be completely transited through roofed circulations, but it is developed to live in constant contact with the outside.

 

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY