*루프탑의 변신 펜트하우스 [ Estúdio Mangava ] BGN Penthouse

반응형

Estúdio Mangava-BGN Penthouse
루프탑 리노베이션 프로젝트는 건물의 잠재력을 최대한 끌어 낼 수 있는 효과적인 방법을 위해 기획된다. 이를 위한 키워드로 기능, 미학 그리고 새로운 조건을 만족시키는 업데이트 요소를 적용한다. 생활을 위한 공간과 여가를 위한 공간을 하나의 연속된 지붕으로 연결, 고유한 캐릭터를 갖는 루프탑으로 설정한다.

반응형

The renovation project for the BGN Roof sought to qualify the space in the most surgical way possible to bring out the full potential of the building. Functionality, aesthetics, and updating for new demands are the keywords in the project. Intervening in the typical roof plan was also a way of bringing a unique and more personal character to the family home, which was no longer used as a leisure area. Interventions were carried out in all spaces, expanding environments and improving flows between the large integrated room that includes a TV room, living room, and dining room, with the bar and the external area.

The apartment's original aesthetic was full of dark tones, wood, dark glass, and lots of furniture. The guiding principle of the project was to brighten and illuminate the environment, bringing neutral tones, transparent glass, and contemporary furniture. To enhance the memory of the house, full of memories and stories from generations of the family, some furniture and antique objects are mixed in the project, in addition to a proposed shelf to house the entire collection of objects symbolic of the family's memory. 

The aim is for such furniture and objects to be highlighted and valued amid walls and floors in neutral and light tones. In the external area, the original pool was separated by a flower box from the common area, creating a physical barrier between the spaces. For the area, a deck in the form of a grandstand was proposed in order to connect the pool level with the level of the external gourmet area, thus creating a fluid and continuous space for different uses. In addition, the deck's 45º shape is aligned with the sun for use as a lounger.

For internal use, a reading area was proposed in a carpentry niche, with a viewfinder for the pool, creating a visual permeability from the internal area to the external area, which was originally physically and visually disconnected. The result of the refurbishment was the enhancement of the 160m² roof floor with a panoramic view of the city skyline and completely changed its use and access by the family. The new possibilities of use, together with the space for valuing the family's memory, create an environment of warmth and intimacy.

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY