*에드거스 크릭 하우스 [ Breathe Architecture ] Edgars Creek House

반응형

Breathe Architecture-Edgars Creek House
이번 프로젝트는 근본적인 원칙을 지키는데서 시작한다. 자연환경과 공존을 통해 지속가능한 거주환경을 지원한다.
가파른 경사를 따라 위치한 하우스는 3개의 파빌리온으로 구분되며, 기존 고무나무와 호흡하는 배치로 구축된다.
이는 건축의 인공적인 면을 강조하기 보다, 자연의 유기적인 형태를 따라 구현되는 건축의 지속성을 기준하기 때문이다.

반응형

A Reconnection with the Essential Qualities of a Landscape – Edgars Creek House by Breathe Architecture

In an urban context, connection between the land, people, and the buildings they inhabit is often lost. Edgars Creek House by Breathe Architecture is a rare example of a home whose design offers a reconnection with the essential qualities of a landscape almost entirely superseded by the encroaching built environment.

Perched on the banks of Edgars Creek, in the inner Melbourne suburb of Coburg North, the site overlooks sandstone cliffs and banks of native ironbark trees. Inspired by this rare pocket of bushland amongst the city, the house “is about the country and the landscape in which it exists,” says project architect Madeline Sewall. “It offers a way to live as part of that system rather than trying to preside over it.” The client’s vision for “raw and simple place to dwell, nestled into the landscape,” resonated with the architects, who, after visiting the site with the client and coming to understand his connection to the natural world, “knew this was a project we wanted to be a part of,” Madeline recalls.

The resulting home is primal and elemental – a building that, in coexisting with the natural environment, amplifies the experience of it, and supports the client’s prioritisation of sustainability in every aspect of his life. In response to the steeply sloping site, the house is broken down into three pavilions that step down along the contour of the land, carefully preserving the existing mature gum trees. “Rather than looking at how we could make the site fit around a house, we looked at how the house could fit organically into the site,” explains Madeline. The primary outlook over the creek is to the west, so the design sought to open the house to this direction while providing shading and ventilation to ensure thermal comfort without the need for mechanical cooling.

“This is where the idea of the brise soleil originated,” says Madeline. “The brise soleil became the open-air spine of the house which other spaces could branch off of.” From this spine, the three pavilions emanate – one for sleeping, one for bathing, one for living. Centred around a courtyard, the surrounding landscape and the built form layer and intersect, with the pavilions framing the view through a stand of tall ironbark trees to the west and onto the meandering creek beyond. Each pavilion is connected to the land, to the view, and to the creek. Circulation between each space offers the inhabitants the opportunity to interface with the site, the weather, and the landscape beyond. “Dwelling in this home means truly connecting with nature, not just through framed views but through touch, smell and feel,” Madeline says.

from thelocalproject

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY