*플린더 홈 [ Foomann Architects ] Flinders Home

반응형

Foomann Architects-Flinders Home
호주 플린더스에 위치한 플린더 홈은 푸만 아키텍츠가 설계한 미니멀 주택입니다. 원래는 1980년대에 지어진 건물이었고, 2002년대에 처음 리모델링 작업이 시작되었습니다. 건축 디자인의 방향은 지역 건축풍경에서 영감을 받아서 단순하면서도 세련된 디테일을 구현합니다. 외관에 사용된 블랙 플라이우드는 모던한 실루엣으로 세련된 파빌리온 스타일을 표현합니다.

반응형

Flinders Home is a minimal residence located in Flinders, Australia, designed by Foomann Architects. Originally a Glenvill Home from the late 1980s, the residence underwent its first transformation in 2002. Now, the homeowners, one of whom is a retired architect, have once again joined forces with builders Fido Project to reimagine the space as an inviting holiday retreat for friends and family. Flinders Home’s latest renovation draws inspiration from the area’s post war architectural landscape, seamlessly blending simplicity and refinement in every detail. The existing ply-clad garage and the east section of the house received a subtle facelift, while the entire exterior is unified by a black, exterior-grade plywood treatment. The renovation’s centerpiece is a sleek, pavilion-style family room that exudes a distinctly Modernist silhouette.

Designed on a similar footprint to the building’s former structure, the new space accommodates two bedrooms, a kitchen, and living areas while preserving the existing deck and mature garden. Upon entering Flinders Home, one is immediately struck by the sense of tranquility emanating from its light filled, open spaces. Timber beams run the length of the living area’s ceiling, extending outdoors beneath the eaves. Structural glulam members feature recesses for concealed lighting and integrate openings for downpipes, all while showcasing an impeccable fit and finish. Throughout the home, blackened and clear finish ply details create a sense of consistency, reflecting the designers’ commitment to quality and restraint in their material selection.

Photography by Willem-Dirk du Toit

from leibal

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY