*선큰 조립식 하우스 [ kraus schönberg architects ] haus w

반응형

독일 함부르크에 위치한 프라빗 주거는 두아이를 가진 젊은 부부를 위한
공간으로 자연과 동화되는 친자연적인 성향을 보여준다.
비교적 저렴한 조립식 구조의 상층부와 지면으로 부터 일정부분
내려가 있는 저층부의 두개의 파트로 구성된 독특한 주거는
두개의 파트를 나누는 띠창을 통하여 주변 자연환경을 내부 깊숙히
투영시킨다. 이렇게 투영된 외부 자연환경은 상층부에 위치한 개인공간
-침실, 욕실, 아이들 놀이공간-과 그라운드 레벨의 퍼블릭 스페이스를
에어아트리움을 통하여 연결한다.


심플한 사각형의 볼륨을 가지고 있지만 다양한 절개방식을 통하여

형성된 각기 다른 창문은 주거와 주변 자연환경과 조우를 연결한다.

이렇게 연결된 내외부의 공간은 주거의 아이텐티를 정의하며

선큰된 그라운드 레벨에서 통합한다.


reviewed by SJ


'haus w' by london-based practice kraus schönberg architects is a private, low-energy dwelling for a young couple and their two children in hamburg, germany. conceived as an affordable prefabricated project, the house is composed of two parts - an upper and lower level - that seeks to connect the interior space together while engaging with the surrounding lush site through a transparent gap that wraps around the residence at ground level.


gross floor area: 130 m2
structural engineer: werner sobek engineering
main contractor: holzbau pagels



situated on a green plot surrounded by mature trees, the house is relatively simple in its rectangular volume but gains a dynamic identity through various excising of its facade: a collection of large and small square-shaped windows puncture the elevations while a strip of glazing circumscribes around the base of the house. changing in its height and width, the continuous window creates the illusion of a hovering white house. though partially inserted into the ground, the treatment provides a large level of sunlight into the interior as well as an eye-level view towards the garden.



pivoting around an inner atrium, the programs are pragmatically arranged between two levels: the communal space is located on the ground floor while the higher level accommodates the bedrooms, bathrooms, and childrens' area. the heights of these programs have been altered to correspond with their individual functions, resulting in an arrangement of staggered volumes that gain definition without partitions. the inhabitants remain connected through a series of internal windows that look out onto the atrium and different areas of the residence.




from  designboom
728x90

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET