*나비스 오피스 랜드스케이프 [ RMW architecture & interiors ] Navis Offices

반응형


효율적인 물류시스템을 개발, 운영하는 나비스의 오피스 랜드스페이프는

회사가 추구하는 지향점과 많이 닮아 있다.

오피스 중심부에 위치한 퍼블릭 스페이스를

기점으로 각 사무공간은 효율적으로 연결되며

비즈니스를 위한 회의 또는 직원들의 여가활동을 보장한다.

백색의 기본색을 바탕으로 회사를 상징하는 코발트 블루 컬러는

각 내부 공간마다 포인트 컬러로 사용, 각 공간에 풍부한 시퀀스를 형성시킨다.

재미있는 인테리어 요소 중 하나는 전세계 물동량의 많은 부분을 담당하는

화물컨테이너를 상징적으로 디스플레이 함으로써 회사의 정체성을

또한번 확인 시킨다는 점이다.

사무공간의 레이아웃은 단순히 책상의 가로 곱하기 세로가 아닌

회사의 특성을 알리는 중요한 수단이자 직원들의 능률적인 작업환경 보장을

위한 열린 공간구성으로 이와같이 발전되어야 한다.


reviewed by SJ


Twenty-five years ago, two UC Berkeley PhDs founded Navis to solve operational challenges in storing containers on shipping vessels.

Eventually the founders developed a complete terminal operating system that can handle the logistics of an entire shipyard, tracking movement of containers from the ships to trucks and railcars. Today, Navis represents 25 to 30% of the world’s market share in terminal operating systems software.




Location: Oakland, California
Budget: $2.5 million ($77 per square foot)
Building Owner/Manager: Ellis Partners LLC/Jack London Square Ventures LLC
Client: Navis, a subsidiary of Cargotec Corp.
Architect: RMW architecture & interiors
General Contractor: Novo Construction, Inc.
Mechanical Engineers: Encon Energy Conservation Co.
Thermal Mechanical Inc.
Electrical Engineer: Libra Electric
Plumbing Engineer: Pribuss Engineering
Furniture: Vendor One Workplace
Photographer: Michael O’Callahan


The company has always been headquartered in Oakland. When Navis decided to move to new headquarters to Oakland’s Jack London Square, there was an opportunity to invigorate a company culture that flows between collaborative and heads-down work styles.

Working with a limited budget, RMW devised an interior build-out for the 32,411-square-foot space that uses simple architectural elements—accent paint, carpeting, and ceiling and wall scrims—to encourage a directional flow toward cooperative gathering spots and to stimulate interaction. The strong angles of the finishes simultaneously recall compass points, sails, and nautical flags.

The design is organized to provide gathering spaces, open workstations, private offices, meeting rooms, and heads-down “pods” that can be easily navigated. Glass-walled meeting rooms along the expansive lobby’s ocean side allow daylight to spill through. A central copy room/mailroom on the sixth floor functions as a visual landing space, a nexus of pathways, accents, and angles. At the north end of the sixth floor, the cafeteria features a blue scrim that crests like a wave overhead.

As a reminder of the company’s roots as a small start-up, the reception area incorporates a neon sign. Back in 1990, Navis had its offices on the second floor of a building on Franklin Street in Oakland, above a defunct office furniture store that had left behind a sign reading “DESKS.” In 1995, when the company expanded into the former store space, it had the neon sign restored and altered to read “NAVIS.” The shipping container doors featured in the current reception area are another relic from that time: acquired from a scrap metal yard, they were refurbished in Navis company colors to serve as a daily reminder for staff of the industry and purpose the company serves.



from  plusmood


그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY