*소호주택, 도그살롱, 강아지와 공생하기 [ Naoko Horibe ] Dogsalon

반응형


평온한 자연환경 가운데 위치한 도그살롱은 은색메탈로 마감된 외장재와 경사지붕으로 디자인된 소호주택, 도그살롱은 평온한 자연환경과 차별화되는 장면을 연출한다. 단층으로 구성된 내부는 길이방향으로 주거와 살롱을 접합, 단순하면서도 효율적인 공간활용을 설계한다. 도로 측면에 자리한 주출입구를 경계로 구분된다. 여기에 높은 층고를 이용한 다락을 추가한다.

좌우로 분리된 외부공간은 각각 거주인의 개인적인 작은마당과 살롱을 위한 공용마당으로 사용된다.

사실 살롱과 거주공간이 딱히 구분되지 않는다. 막힘없이 연속되는 내부는 돈을 목적으로 운영하는 살롱의 취지보다는 강아지와 공생하기 위한 건축어휘로 생각된다.

reviewed by SJ,오사




Located on a long, thin lot surrounded by rice fields, this combined residence and dog salon has a symbolic shape that turns the building itself into a sign for the business.




Architects: Naoko Horibe
Location: , Oita, Japan
Area: 66.25 sqm
Year: 2012
Photographs: Kaori Ichikawa


The dog salon occupies the part of the building adjacent to the main road, with bathrooms and kitchen in the center so as to be easily accessed from both the shop and the residence, while the familyfs relaxation space ? the living and dining room ? is located further towards the back.

Because the line of sight extends unbroken from the shop entrance back through the garden, the space feels larger than it actually is. The architects kept both cost and space under control with features such as concrete floors and plywood ceilings, while still creating a relaxed, open home.











from  archdaily



그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY