*내부수렴형 주거공간 [ Rea Architectural Studio ] Casa Verónica in Nuevo Vallarta

반응형

Rea Architectural Studio-Casa Verónica in Nuevo Vallarta
겉으로 드러나는 모습은 건물 자체의 담담한 형태를 표현한다. 내부는 중심부에 위치한 중정으로 수렴되는 내부지향적인 거주공간을 구성한다. 저층부에 위치한 공용공간;거실,주방은 외부중정으로 확장되는 장면을 연출한다. 백색의 담백함은 더 힘 있게 보이게 하는 것은 구멍난 블럭의 반복적인 패턴과 세로로 연속된 우드핀의 포인트 디자인 요소이다.

반응형

This home complements an urban façade that we have had the opportunity to create over three years. This façade is made up of four projects by the studio. As this is the last one oriented towards the western axis of the central block of the development, we were interested in using a warmer color scheme and a more enclosed volume than the rest of the houses as an exercise to obtain a different impact on the other three adjoining ones.

A project without defined users at the moment of designing but with a clear objective: «To improve the urban image of the immediate context, inviting the rest of the neighbors to make modest designs.» We always kept in mind the financial needs of our clients, the developers.

Therefore, we began implementing strategies with homogeneous positions concerning the local and international market, given its location in one of the most attractive areas in Mexico for real estate investment in recent years. From our perspective, this proposal is a blank canvas ready to be tailored.

A design exercise that has allowed us to reinterpret the same architectural program four times, endorsing that in architecture: “Changing the order of factors does change the product.” A quiet façade that only shows you a little of what is going on inside, construction techniques dominated by local labor, a social area without programmatic boundaries adapting to the needs of the people who live there, concatenation of double heights, and the constant promotion of coexistence among the inhabitants.

From the beginning of the process, we had in mind a quote by Alejandro de la Sota: “give a rabbit for a cat” to give more than what the market expected. To be simple, logical, and pragmatic in all our decisions, displaying the architectural plans balanced from their reading.

Casa Verónica is warmth, intimacy, and coexistence, a timeless structure that seeks to be customized, a core of experiences hinged to a water feature diluting the boundaries between indoor and outdoor. Creating well defined domestic dynamic spaces but agile to the changes that future owners may wish to apply.

from archeyes

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY