*콘크리트 중정하우스 [ Gardini Gibertini Architetti ] HV Pavillon

반응형

Gardini Gibertini Architetti-HV Pavillon
하우스 공간은 고대 로마의 건축양식을 현대에 재현하는 기하학적 공간구성을 보여준다. 이를 위해 불필요한 요소는 배제됩니다. 내부 마감재 또한 구조체; 콘크리트를 그대로 노출하여 사용한다. 바닥 또한 콘크리트 바닥면 위 레진으로 처리하여 사용한다. 여기에 원목 그대로를 구현한 가구와 마감재가 공간의 온도를 균형감 있게 맞춘다.

HV Pavillon is a minimal space located in Maremma, Italy, designed by Gardini Gibertini Architetti. Raised off the ground, the building is presented as a pavilion released to the landscape in a theatrical way: a proscenium. It’s a spatial mechanism for admiring the surrounding nature claiming its belonging to the place and to its secular history. HVP is a typical Mediterranean architecture facing the issue of a residence in its more archaic typological and construction principles. Eight structural boxes settled on a reinforced concrete platform support the solid stone floor covering.

The spaces in the house are geometrically configured around a central patio of Roman-Italic reminiscence: “Atrium Tusculanum”. The interior is just structure and raw materials aimed at celebrating the contemporary approach to detail solutions. The floor is made of cementitious resin and it has the color of sun-scorched grass in the warmer months and chestnut leaves in autumn. Natural wood completes the volumes and all the furnishings are customized. A steel kitchen island and a monumental cast-in place cement table celebrate the rite of good Italian cuisine emphasizing the convivial character of the house.

The table is the secular altar in the centre of the visible scene from every room in the house. The facility is a spatial continuum between the intimate hearth and the olive grove without blackout filtering elements except the light linen curtains. Outside the rigor of geometry is compact and cohesive in proportions and it honors the local country building tradition of “dry stone” walls on anthropized soil, whereas the wood infills recall the locking elements of the amiatini traditional rural buildings called “seccatoi” –dryers for chestnuts -. In this way, the building merges with the landscape and ties it profoundly into its own history.

Photography by Ezio Manciucca

반응형

from leibal

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY