*레트로 여름별장 [ Neiheiser Argyros ] St. Minas House

반응형

Neiheiser Argyros-St. Minas House
그리스 Xirovrisi에 위치한 St. Minas House은 Neiheiser Argyros가 설계한 미니멀 주택이다. 이번 프로젝트는 거친재료와 세련된 재료의 조합을 통해 내외부를 통섭하는 열린 거주공간을 완성한다. 바다와 자연으로 열린 여름별장으로 사용한다. 이러한 공간을 구현하는 바탕은 레트로한 건축언어; 콘크리트로 구현한 둥근천장으로 완성된다.

반응형

St. Minas House is a minimal home located in Xirovrisi, Greece, designed by Neiheiser Argyros. The project is a unique summer house with panoramic views of the surrounding countryside was built on a stunning position with a view of the Euboean Sea using a combination of unfinished and refined materials. The primary living areas are facing the sea thanks to two substantial shallow concrete arches. A one story bar with more private bedroom spaces is hidden into the existing slope of the landscape, crossing perpendicular to this main axis. From the approach road, the home vanishes into the olive orchards and wild pine forest, but it expands over two levels to take in the full scope of the seaside views. A multi-level network of outdoor living areas is created by the large terraces that surround the house. The site’s original building, created in the 1970s by Greek architect Nikos Hadjimichalis, has undergone substantial renovation, reconfiguration, and extension.

The diversity of the location, including the forest, grove, lawn, meadow, and sea, is honored by making significant new openings in the old structure and expanding outdoor space in all directions. The original home was originally solely directed towards the sea. Many of the original modernist details have been updated and replicated, and some fun new additions have also been added. The house purposefully blurs the lines between old and new while also paying little respect to the original structure; at times it shows the scars left by the alterations and incisions while at other times it combines new with old, fusing the past and present. Exposed brick, wood windows, handcrafted terrazzo floors, perforated aluminum cabinets, and built in upholstered furniture all compliment the exposed concrete of the structural walls and ceiling.

Photography by Lorenzo Zandri

from leibal

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY