*북 라이브어리 하우스 [ Fria Folket ] MA03_Library House

반응형

Fria Folket-MA03_Library House

건축스튜디오 Fria Folket가 디자인한 라이어리 하우스는 도예가와 변호사의 북컬렉션을 위한 건축공간이다. 

스웨덴 Voxsjoen 호수 옆의 울창한 소나무 숲 가장자리에 위치한 이 건물은 작은 안뜰을 둘러싸고 있는 도서관을 중심으로 구성되어 편안한 생활, 작업 및 창작 활동을 위한 공간을 제공하도록 설계되었다.

반응형

LIBRARY HOUSE BY FRIA FOLKET
 Architectural studio Fria Folket has designed ‘Library House’ for a ceramist and a lawyer with an extensive book collection. Located on the edge of a sparse pine forest by Lake Voxsjoen in Sweden, the building is organized around a library that frames a small courtyard and is designed to provide spaces for comfortable living, working, and creative activities.
 ‘Having different needs and rhythms and at the same time enjoying each other’s company and presence the couple wanted a house where they could find peace to work individually without entirely screening each other off.’ lead architect Hanna Michelson explains. 

A LIBRARY THAT ACTS AS THE HEART AND BLOODSTREAM OF THE PROJECT
 In response to the couple’s wishes, Fria Folket (find more here) composed a house with a centrally located library in the form of a book gallery. The north, east and west facades are closed off from the surroundings with a few carefully selected views, while the south side opens onto the lake.
Four gabled buildings complement the central library, each solving its own specific part of the program in accordance with the adjacent area. The east building houses the cooking and gardening areas, while the south building serves as the arts and crafts area. The western building covers law, science, and music, and the northern building houses the areas for rest and recreation, meditation, and self-development. By linking the volumes together both thematically and systematically – the library acts as the heart and bloodstream of the project.

name: MA03 – Library House
architects: Fria Folket
lead architect: Hanna Michelson
location: Sweden
area: 190 sqm

from designboom

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY